Duplicati - Konfigurasjon mot ACDC

00:45 min

Mål / Hensikt

Denne guiden viser deg hvordan du kan ta i bruk våre skytjenester for automatisert backup av dine data, på Windows.

Forutsetninger

• Installert Duplicati. -> Ønsker du hjelp til installasjon kan du følge vår guide for installasjon på MAC eller WINDOWS
            • Konto hos ACDC -> Dersom du ikke har kundekonto hos ACDC, må du først følge en av bruksanvisningene du finner her: Bedriftskonto eller Privatkonto
            • API passord for root bruker -> Dersom du ikke har dette, følg bruksanvisningen du finner HER

Konfigurasjon

Åpne Duplicati

Hvordan du får startet opp duplicati avhenger litt av hvilket operativsystem du benytter.
            Dersom du trenger hjelp med å få opp startbildet som vist under, er dette beskrevet i installasjons-guidene for MAC eller WINDOWS

Legg til backup:

Trykk på "Add backup"

La "Configure a new backup" være valgt å trykk på "Next >"

1. General:

Gi profilen et navn du selv syns passer. I dette eksemplet har vi kalt den "ViktigeDokumenter".

Fyll deretter ut "Passphrase", dette er "nøkkelen" som brukes for å kryptere innholdet i backupen før den lagres i skyen.

Du kan skrive inn hva du vil i passphrase, men det er kritisk at du husker hva du har skrevet, da det ikke er mulig å dekryptere data uten denne nøkkelen.

2. Destination:

Nå skal du velge hvor backupen skal lagres. ACCS benytter "OpenStack Object Storage/Swifth", velg dette under "Storage type"

"Bucket name" kan være hva man ønsker, men kan løselig sammenlignes med en harddisk på datamaskinen.
            Av praktiske hensyn bør man derfor benytte fornuftige navn. I dette eksemplet ønsker vi å lage en en "bucket" som heter "Backup"
            Duplicati krever i tillegg en undermappe å legge datafilene i. For enkelhets skyld benytter vi samme navn som på backup-profilen.

I dette eksemplet blir "Bucket name" -> Backups/ViktigeDokumenter

OpenStack AuthURI skal være https://dashboard.arcticcloud.com:5000/v3
            Keystone API version settes til v3

Nødvendig informasjon finnes i kontrollpanelet under "Project->Compute->API-access"

Dersom du ikke kan velge API version, har du for gammel utgave av Duplicati.

• Domain- og Tenant Name: Epostadressen tilknyttet brukerkontoen din.
            • Username: root
            • Password: Passord for root bruker, satt i ACCS dashboard (Se guiden: "Set API passord")
            • API-key: La stå tom
            • Container region: RegionOne

Når du er ferdig med å skrive inn alle parametere, trykk "Test connection".
            Hvilke meldinger som kommer opp nå, avhenger av hva som eventuelt er gjort før.

Dersom kontoen din ikke har en Bucket som heter "Backup" (eller det navnet du har valgt) vil du først få opp et spørsmål om du ønsker å opprette denne:

Trykk "Yes".

Når oppsettet er korrekt vil du få denne meldingen, som forteller at alt er OK:

Om du får en feilmelding i stedet, må du gå tilbake å sjekke at du har fylt ut rett.

**Kommer du deg ikke forbi dette steget, ta kontakt med support!

3. Source Data:

Neste steg er å velge hva du ønsker backup av. Her er det bare å sette kryss ved de mappene som skal tas med.
            I dette eksemplet er det kun mappen "My Pictures" som er valgt.

Normalt sett trenger man ikke backup av skjulte-, midlertidige- og systemfiler i datamapper.
            Man kan unngå å ta backup av disse ved å krysse de ut i "Exclude" seksjonen

**Noen program kan bruke skjulte og/eller midlertidige filer for å administrere data, dersom du er usikker, hopp over dette steget!

4. Schedule:

Du må nå ta stilling til hvor ofte du trenger backup. I dette eksemplet er backup satt til kl. 01:00 hver natt alle dager.

Det er ikke et entydig svar på hvordan man skal organisere backup, men vil avhenge av mange faktorer, som hvor ofte data endres, hvor kritisk endringer er, hvilken maskinvare man tar backup fra og sannsynlighet for tap av data.
            Generelt kontorarbeid burde være relativt godt sikret med en backup etter hver arbeidsdag.

**Merk at datamaskinen på være PÅ for at backup skal gjennomføres.

5. Options:

Til sist må vi bestemme hvor lenge en backup skal ligge før den kan slettes. Her kan man bestemme å beholde alle, et bestemt antall eller alt nyere en en gitt tidsramme, samt en algoritme som fjerner det meste av gammelt, men beholder historikk.

*For daglig backup anbefales å bruke sistnevnte. ("Smart data retention")

** "Remote volume size" er ansett som en avansert instilling og bør ikke endres.

Når du trykker "Save" kommer du tilbake til startbildet og får en oversikt over jobber som er opprettet.
            Trykk "Run now" dersom du ønsker å starte første backup umiddelbart.

** Du kan lage så mange backupjobber du ønsker, med forskjellige instillinger.

Kontrollere resultat:

Når første backup er kjørt, kan du sjekke at data er kommet frem ved å gå inn i kontrollpanelet å se på filene som ligger i containeren.

Dersom du åpner mappen, vil du se noen filer som ligger der. Dette er krypterte filer som inneholder backupen og ikke en "korrekt" representasjon av det du har sikkerhetskopiert.

Du må IKKE endre/slette filer direkte i panelet, det VIL føre til tap av data. Bruk Duplicati!

Gratulerer

Du har nå sikret deg mot datatap, med ACDCs skyløsning!

Updated: 30 Dec 2018 02:58 PM