Duplicati - Installasjon på Mac

Mål / Hensikt

Denne guiden viser deg hvordan du kan ta i bruk våre skytjenester for automatisert backup av dine data, på Macintosh.

Forutsetninger

• Konto hos ACDC -> Dersom du ikke har kundekonto hos ACDC, må du først følge en av bruksanvisningene du finner her: Bedriftskonto eller Privatkonto
            • API passord for root bruker -> Dersom du ikke har dette, følg bruksanvisningen du finner HER

Installasjon

1. Installer MONO rammeverk:

Backupsystemet Duplicati som skal installeres i neste punkt, krever et støttesystem kalt MONO for å kunne brukes på Mac. Dette systemet må installeres før man installerer Duplicati

1.1 Last ned og kjør installasjonsfilen for MONO

Du skal nå ha fått et vindu som ser slik ut:

Trykk "Fortsett" for å komme videre.

Les meg inneholder nyttig informasjon om hva som installeres

Trykk "Fortsett" når du er klar for å gå videre.

Lisensen inneholder vilkår for bruk av programvaren.

Trykk "Fortsett" når du er klar for å gå videre.

For å kunne bruke programvaren må man godta lisensvilkårene.

Trykk "Enig" for å komme videre i prosessen.

Det er ikke anbefalt å endre installeringssted

Trykk "Installer" når du er klar for å starte installasjonen

Installasjonprosessen trenger administratorrettigheter på maskinen.

Fyll inn brukernavn og passord om dette ikke er gjort automatisk, trykk deretter på "installer programvare"

Installasjonen gjennomføres

Len deg tilbake med en kopp kaffe, mens du venter.

Installasjonen er ferdig

Trykk på "lukk" for å avslutte.

Slett installasjonfilene

Trykk "Flytt til papirkurv" for å slette installasjonsfilene og avslutte.

2. Installer Duplicati:

Duplicati er et backupsystem bygget med åpen kildekode. Det er gratis å installere og bruke.

Når du lagrer backup i ACDCs skylagringstjeneste, betaler du kun for den plassen du bruker.

2.1 Last ned og kjør intallasjonsfilen for duplicati

Filen finner du her: https://www.duplicati.com/download
            Når du har startet installasjonsprogrammet, får du et bildet som ser slik ut:

Klikk og dra Duplicati ikonet til "Applications"

Start Duplicati via Launchpad eller Spotlight

Eks: ⌘+Mellomrom → Skriv duplicati → trykk enter!

Duplicati starter i bakgrunnen og er nå tilgjengelig via menylinjen
            Klikk på ikonet og velg "open"

Nå skal nettleseren åpne seg å vise brukergrensesnittet til Duplicati

2.2 Konfigurer Duplicati

Når du har fått opp brukergrensesnittet til Duplicati, er du klar til å starte konfigureringen.

Dersom du trenger hjelp til dette, fortsett med denne guiden:

Updated: 30 Dec 2018 03:00 PM